Het is algemeen bekend dat het aantal inbraken stijgt tijdens vakantieperiodes.

Hoe zorg jij ervoor dat inbrekers bij jou geen kans krijgen?

Voorkomen is beter dan genezen. Overweeg daarom een inboedel- of opstalverzekering. Want inbraakpreventie houdt meer in dan een goed alarmsysteem of een extra slot op de deur. We geven je graag enkele nuttige tips om inbraak te voorkomen:

Post niet op social media

Het is heel leuk en verleidelijk om mooie vakantiekiekjes te delen op social media terwijl je op reis bent. Zo houden dieven echter in de gaten of je thuis bent of niet. Doe dit dus beter achteraf.

Informeer je buren

Laat je buren weten dat je op vakantie vertrekt. Zo kunnen ze een extra oogje in het zeil houden. Wissel ook telefoonnummers uit zodat je elkaar makkelijk kan contacteren wanneer het nodig is.

Installeer een slimme deurbel

Met een slimme deurbel krijg je automatisch een melding op je telefoon dat er iemand bij jou voor de deur staat. Handig om dus ook op afstand te bekijken wat er aan je voordeur gebeurt.

Geef een bewoonde indruk

Tijdschakelaars kunnen handig zijn om af en toe het licht te laten branden in huis, zodat mensen denken dat er iemand thuis is. Laat vaatwas op het aanrecht staan en ruim niet op. Ook dit geeft een bewoonde indruk. Vraag aan je buren om de brievenbus te legen en om het rolluik regelmatig open en dicht te doen.

Controleer je woning

Laat geen ladders of tuinmeubelen slingeren in de tuin die gebruikt kunnen worden om in te breken en sluit alle ramen en deuren. Geef inbrekers geen kans om een opportuniteit te vinden.

Terug naar overzicht